NÁVRAT DO "NÁMĚTŮ PRO VÝLETY"
Výlet automobilem - nebo na kole - do Pstružné (PSTRAŽNA) v Polsku, kousek za Lázněmi Chudoba (KUDOWA ZDRÓJ).

Do Polska přejedete na přechodu Běloves v Náchodě, v Chudobě na semaforech zahnete do města vlevo a před parkem ve městě opět vlevo a potom pořád přes Czermnou až na konec cesty do Pstražne - je to cca 7 km - viz mapa. V Pstružné je i skanzen, který také stojí za navštívení.




Po příjezdu na místo můžete zaparkovat buď přímo za hospodou nabo dole na pěkném parkovišti u rybníka.

Také na parkovišti u skansenu, je to kousek. Po příchodu do hospody se ohlásíte u okénka kuchyně a sdělíte, že si ryby chcete nachytat.

Pokud nechcete, objednáte si u okénka co si přejete. Ale chytat ryby je dobrodružství, zejména pro děti.

Vedle domu si vezmete prázdné vědro na ryby a jdete k nedalekému rybníčku na lov.

Pruty jsou odloženy okolo rybníčku, je tam také kukuřice v plechovkách, na kterou se chytá. Můžete si přinést vlastní návnadu, nikomu to nevadí.

Za několik minut máte nachytáno a jdete s úlovkem opět k okénku, kde sdělíte podrobnosti k objednávce, dostanete číslo a počkáte s nějakým pitím u stolu pod slunečníkem, až vaše číslo sympatická obsluha vyvolá. Netrvá to dlouho a opravdu si pochutnáte.

Věřte, dělají to tam opravdu dobře, je tam pěkné a příjemné prostředí a můžete platit v korunách. Jedna porce stojí cca 100,- Kč.

 
 
 
 
 

Na zpáteční cestě se můžete zastavit v Chudobě, ta v poslední době stále více vzkvétá, je tam opravdu příjemně.

Nelze nevzpomenout Lázní Běloves v Náchodě, pěkných a navštěvovaných ještě mezi válkami, ale které dorazil privatizační proces.